6 Ιανουαρίου 2011

Η ΝΕΚΡΟΤΗΣ είναι μία ασθένεια που μπορεί να πλήξει το άτομον από νεαράν ηλικίαν.Χαρακτηριστικά της συμπτώματα είναι το υπναλέο βλέμμα, το σύρσιμο των κάτω άκρων με παντόφλες, ιδιαιτέρως στις περιοχές μεταξύ ψυγείου και τηλεόρασης, η εξασθενημένη μνήμη, η έλλειψις ενδιαφέροντος δι’ ο,τιδήποτε, καθώς και η απεγνωσμένη προσπάθεια λύσεως σταυρολέξων (και sudokou) στην τουαλέτα αντί της κλασσικής αφοδεύσεως.

Η παρατεταμένη νεκρότης δεν θεραπεύεται εύκολα. Ο νεκροζώντανος σήπεται αργά και σταθερά. Η αεργία και η ανεργία επιδεινώνουν την κατάσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η χαρωπή εργασία τη θεραπεύει. Εχει παρατηρηθεί εξάλλου ότι νέοι άνθρωποι ιδιαιτέρως δίδουν όλη την ικμάδα των στην εργασία, πριμοδοτουμένην από ισχυράν δόση νεσκαφεϊνης, μετατρεπόμενοι σε νεκροζώντανα ζόμπι τον λεγόμενον ελεύθερο χρόνο.

Εις το σημείον αυτό, αγαπητοί φίλοι, δεν ημπορούμε παρά να συσχετίσομε το ανωτέρω φαινόμενον με αυτό της υπογεννητικότητος όπου μας δέρνει ως έθνος. Ο στρεβλός καθημερινός τρόπος ζωής επιφέρει μείωσιν της σεξουαλικής ενέργειας με αποτέλεσμα τα ζεύγη να μη γαμιούνται, συνεπώς να μη τεκνοποιούν.
Τα ανωτέρω συνδυαζόμενα με τη νεοφιλελεύθερη γνωστή και μη εξαιρετέα συνταγή οικονομικής ανάπτυξης επιτείνουν τα φαινόμενα νεκρότητος, τα οποία σηματοδοτούν τον οριστικό αποπροσανατολισμό του ανθρώπου από τις πραγματικές του ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου