6 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΣ στερούμενος τροφής αποβάλλει τις βλαβερές τοξίνες και αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό του.
Η πενία, η λιτότητα, η αφαίρεση, η μοναχικότητα είναι απολύτως απαραίτητα για την ανθρώπινη πνευματικότητα. Μιά λεπτομέρεια, όμως: Ως αποτέλεσμα επιλογής! Διότι ως εξαναγκασμός έχουν ακριβώς τα αντίστροφα αποτελέσματα: Την θεοποίηση των αντιθέτων, ήτοι του πλούτου, της πληθωρικότητας, της κοινωνικής επίδειξης – αναγνώρισης.
Οι ψυχικοί οφθαλμοί εύκολα τυφλώνονται απ’τα πολλά. Η καθημερινή επιστροφή στις πρωταρχικές έννοιες - ανάγκες είναι επιβεβλημένη για να κάνεις έστω κι ένα βηματάκι στη ζωή.
Και ιδού η μέγιστη πανούργα παγίδα του MATRIX: Η προσκόλληση στα πράγματα! Τους αρχαίους πλούσιους τους έθαβαν μαζί με τα κτερίσματά τους. Τους σύγχρονους πλούσιους –αλλά και πτωχούς- καταναλωτές θα μας θάβουν μαζί μ’ένα συρφετό πολυαγαπημένων λίαν επίφοβων για την ψυχική μας ισορροπία γκατζετοαντικειμένων. Η τελευταία δε, αν απωλεσθεί, έστω και μετά θάνατον, θα επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα στο μεγαλειώδες ανεξιχνίαστο συμπαντικό ταμπλώ όπου επικολλώνται οι ψυχές και οι πράξεις, πέραν των επιγείων ανερχόμενες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου